Sud Naseru Oriću ukinuo sve zabrane, može da ide iz BiH

Sud BiH ukinuo je sve mere zabrane Naseru Oriću, komandantu muslimanskih snaga Srebrenice kojeg je Tužilaštvo BiH optužilo za ratne zločine.

Izvor: B92

Petak, 29.07.2016.

18:15

Sud Naseru Oriću ukinuo sve zabrane, može da ide iz BiH
Foto: ICTY

"Dnevni avaz" navodi da je informaciju o ukidanju svih mera zabrane Oriću potvrdila njegov advokat Lejla Čović, za koju sarajevski list piše da je "u više navrata tražila od Suda BiH da donese ovakvu odluku i odbaci predloge Tužilaštva BiH za stalnim produženjem mera".

Odlukom Suda BiH od 28. jula ove godine Oriću su ukinute mere koje su podrazumevale ograničeno kretanje na teriritoriji Federacije BiH i obavezno javljanje nadležnim policijskim organima jednom mesečno.

Oriću je sada dozvoljeno i da prelazi granicu BiH, odnosno da napušta tu državu.

"Dnevni avaz" podseća da je Orić uhapšen 10. juna prošle godine prilikom ulaska u Švajcarsku po poternici iz Srbije, a potom mu je određen ekstradicioni pritvor u trajanju od 14 dana.

Na zahtev pravosudnih institucija BiH on je toj zemlji izručen 26. juna prošle godine, a samo nekoliko dana kasnije i optužen za ratni zločin.

Suđenje mu je počelo krajem januara ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: