Pucnjava ispred sudnice sa pučistima, ubijen napadač

Nepoznati muškarac otvorio je vatru u Ankari ispred sudnice u kojoj ispituju generale optužene za učestvovanje u vojnom puču, javlja AP.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 18.07.2016.

11:18

Pucnjava ispred sudnice sa pučistima, ubijen napadač
Foto: GettyImages

Kako navode, policija je uspela da savlada napadača, a postoje izveštaji i da je ubijen. Dvoje ljudi je uhapšeno.

Ukupno 103 generala i admirala turske vojske pritvoreno je u okviru istrage o neuspelom puču u petak uveče, javila je turska provladina agencija Anadolija.

Privedeni su visoki oficiri iz raznih jedinica i korpusa vojske širom Turske. Oni su osumnjičeni da su učestvovali u neuspelom državnom udaru, u kojem je poginulo 290 ljudi.

Pripadnici jedinice antiterorističke policija rano jutros su pretresli prestižnu Akademiju vojnog vazduhoplovstva u Ankari u potrazi za pobunjenicima, navela je Anadolija.Priveden je i general Mehmet Disli, za koga se tvrdi da je upravljao otmicom načelnika Generalštaba vojske Huluzija Akara tokom puča.

Oko 1.800 pripadnika specijalnih policijskih snaga rasporedjeno je tokom prošle noći u Istanbulu, a najviše ih ima na mostovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: