Najmanje 50 mrtvih u gej klubu, identifikovan napadač

Najmanje 50 osoba je ubijeno, a 53 ranjeno u pucnjavi koja se dogodila u gej klubu u Orlandu na Floridi, među povređenima je i jedan policajac.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 12.06.2016.

13:50

Najmanje 50 mrtvih u gej klubu, identifikovan napadač
Foto: Tanjug

Specijalne jedinice izvršile su i kontrolisanu eksploziju, verovatno eksplozivne naprave koju je napadač imao.

Napadač koji je u gej klubu u Orlandu ubio 50 osoba i ranio 53, identifikovan je kao Omar Maten. Policija proverava da li je bio povezan sa ekstrmistima.

Dvadesetsedmogodišnji Maten je živeo u mestu udaljenom oko 150 kilometara od Orlanda.

Prema prvim informacijama, njegovi roditelji su poreklom iz Avganistana.

On je u klubu nekoliko časova držao taoce, a potom je ubijen u policijskoj akciji.

Pucnjava i napad u noćnom klubu u Orlandu može da se tretira kao "domaći teroristički incident", rekao je danas lokalni šerif.

Policija je takodje saopštila da ispituje da li je napadač delovao sam.

U međuvremenu, FBI je saopštio da je moguće da je napadač imao sklonosti ka islamističkom ekstremizmu, navodi AFP. Iz policije stiže veoma malo podataka, navedeno je da je iz objekta spaseno 30 osoba, a na pitanje novinara kako je stradao napadač, rečeno je kratko “naši policajci su ga ubili“. Takođe, rečeno je da je policija pronašla “napravu“ kod napadača, koja je potom uništena kontrolisanom eksplozijom, a veoma je moguće da još eksploziva ima i u njegovom automobilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: