Kijev gomila vojsku na granici sa Krimom?

U oblasti koja se graniči s teritorijom severnog Krima porastao je broj ukrajinskih vojnika i oklopne tehnike, saopštio je izvor iz bezbednosnih struktura.

Izvor: B92

Subota, 28.05.2016.

09:02

Kijev gomila vojsku na granici sa Krimom?
Getty Images

“Poslednjih dana u oblasti rusko-ukrajinske granice na severu Krima uočena je koncentracija vojnih formacija i povećanje oklopne tehnike. Na teritoriji Hersonske oblasti nedaleko od Armjanska i Čongaroskog tesnaca pojavile su se zaštićene vatrene zone“, rekao je sagovornik RIA Novosti.

Prema rečima izvora, pojačanje ukrajinske oklopne grupacije dogodilo se bukvalno za nekoliko dana.

“Uočavaju se desetine tenkova ukopanih u zemlju, povećan je broj oklopnih transportera, formira se linija vatrene podrške snagama“, saopštio je on.

Potpredsednik krimskog parlamenta Remzi Iljasov rekao je da su akcije Kijeva “pokušaj provociranja sukoba i zastrašivanja“.

“Njima je svojstveno da zveckaju oružjem koje je odavno neupotrebljivo. Sličnim ispadima Rusiju neće uplašiti“, dodao je poslanik.

Prema rečima Iljasova, Rusija štiti svoje građane i “nikakva armija ne sme da je izaziva“. Pres-služba Crnomorske flote Rusije nije komentarisala ovo saopštenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: