Francuska će biti domaćin sastanka o Siriji

Francuska je saopštila da će početkom sledeće nedelje biti domaćin ministarskog sastanka 10 država o situaciji u Siriji.

Izvor: B92

Petak, 06.05.2016.

19:59

Francuska će biti domaćin sastanka o Siriji
Foto: Gettyimages

Ministarstvo spoljnih poslova Francuske je navelo da će sastanak u ponedeljak okupiti šefove diplomatija Francuske, Velike Britanije, Nemačke, Italije, SAD, Saudijske Arabije, UAE, Katara, Jordana, Turske i jednog predstavnika EU.

Lider sirijskog opozicionog Visokog odbora za pregovore, koji podržava Zapad, Rijad Hidžab takođe će prisustvovati sastanku.

Kako je najavljeno, francuski ministar spoljnih poslova Žan-Mark Ero planira radnu večeru s američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem.

Francusko ministarstvo spoljnih poslova je osudilo vazdušne napade na kamp raseljenih u Siriji u kojima je poginulo najmanje 28 osoba, među kojima su žene i deca, navodeći da se bombardovanje može okarakterisati kao "ratni zločin ili zločin protiv čovečnosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

18 h

Podeli: