Incident u parlamentu CG, opozicija nije dozvolila pretres

Sednica parlamenta Crne Gore na kojoj je trebalo da se raspravlja o leks specijalisu za rekonstrukciju vlade otkazana je, a uoči sednice dogodio se i incident.

Izvor: B92

Sreda, 04.05.2016.

13:50

Default images
Foto: Thinkstock

Kako se navodi, u incidentu na ulazu u zgradu Skupštine učestvovali su poslanici Demokratskog fronta i pripadnici obezbeđenja.

Na sednici je trebalo da se raspravlja i o smeni predsednika parlamenta Ranka Krivokapića.

Podgorički portal CdM javio je da je odluku o odlaganju sednice doneo Kolegijum predsednika Skupštine.

Do incidenta je došlo kada poslanici DF-a, koji su se danas vratili u skupštinske klupe nakon više od sedam meseci bojkota, nisu dozvolili obezbeđenju Skupštine da ih pretrese prilikom ulaska, preneli su crnogorski mediji.

Nastalo je guranje između poslanika i obezbeđenja, bilo je i psovki, nakon čega su poslanici DF-a ipak ušli u parlament, a nakon toga su razvili i transparent "Sloboda ili ništa", uz skandiranje: "Milo, lopove".

Inače, u parlamentu je uočljivo povećan broj pripadnika obezbeđenja.

Čelnici Fronta su na protestu u utorak u Podgorici optužili deo opozicije za "izdaju" zbog dogovora s vladajućom Demokratskom partijom socijalista (DPS) o formiranju prelazne vlade koja će pripremiti parlamentarne izbore.

Oni navode da je nemoguće da opozicija s pet ministarskih mesta u izvršnoj vlasti, koliko dobija dogovorom s premijerom Milom Đukanovićem, kontroliše izborni proces i da u Skupštinu ulaze da bi "razobličili prevaru".

DF navodi da neće podržati vladu, ali da ih je "muka naterala" da posle sedam meseci uđu u Skupštinu čiji rad bojkotuju, premda se nisu odrekli poslaničkih plata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: