"Spremna da se priključimo borbi protiv terorizma"

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da je Srbija spremna da se priključi Nemačkoj i drugim državama Evrope u nemilosrdnoj borbi protiv terorizma.

Izvor: B92

Utorak, 22.03.2016.

17:39

Foto: Tanjug

"Želim da izrazim saučešće porodicama žrtava terorističkih napada u Briselu i da istaknem da smo spremni da se priključimo Nemačkoj i drugim državama Evrope u nemilosrdnoj borbi protiv terorizma", kazao je Stefanović.

Kako je navedeno na sajtu MUP, Stefanović je u Berlinu rekao da je teroristički napad u Briselu još jedna potvrda da je neophodno da se snažnije borimo protiv terorizma i da razmenjujemo informacije kako bismo bili efikasniji u borbi protiv terorizma.

Stefanović je nakon potpisivanja sporazuma o policijskoj saradnji Srbije i Nemačke sa nemačkim ministrom policije Tomasom de Mazijerom rekao da je to daleko više od administrativne forme, jer daje konkretnu mogućnost za zajedničku saradnju u borbi protiv trgovine narkoticima, krijumčarenja oružja, organizovanog kriminala, trgovine ljudima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: