Turska: Ruski bombarder Su-34 ušao u naš prostor

Tuska tvrdi da je ruski borbeni avion Su-34 narušio turski vazdušni prostor i upozorava da će Moskva biti odgovorna za eventualne "loše" posledice.

Izvor: B92

Subota, 30.01.2016.

17:09

Turska: Ruski bombarder Su-34 ušao u naš prostor
Screenshot

Kako je navedeno u saopštenju turskog Ministarstva spoljnih poslova, pilot ruskog aviona upozoren je na ruskom i engleskom jeziku pre nego što je ušao u vazdušni prostor Turske.

Turska tvrdi da se incident sa ruskim avionom dogodio 29. januara i zbog toga je uručen poziv ruskom ambasadoru u Ankari

Ministarstvo je optužilo Rusiju za eskalaciju tenzija i neodgovorno ponašanje i upozorilo da će Moskva biti odgovorna za eventualne "loše" posledice.

Ruska ambasada u Ankari potvrdila je da joj ambasadoru uručen poziv. "Naš ambasador Andrej Karlov bio je na sastanku u turskom Ministrarstvu spoljnih poslova", saopšteno je iz ruske ambasade bez dodatnih objašnjenja.

Tenzija između Rusije i Turske ekalirala je u novembru kada su Turci oborili ruski vojni avion tipa Su-24 una granici sa Sirijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: