Zašto za matematičare nije bilo mesta na balkonu?

Iako je bilo najavljeno, mladi matematičari koji su Srbiji doneli šest olimpijskih medalja nisu se pojavili na balkonu Starog dvora u subotu uveče.

Izvor: B92, zelenaucionica.com

Nedelja, 24.01.2016.

14:56

Zašto za matematičare nije bilo mesta na balkonu?
foto: Matematièka gimnazija

Na fejsbuk stranici Almagi-Alumni Matematičke gimnazije navedeno je da je nekoliko sati pre planiranog izlaska na balkon, zajedno sa vaterpolistima koji su osvojili evropsko zlato, škola obaveštena da mladi olimpijci ipak neće biti prisutni iz bezbednosnih razloga.

“Ne može toliko ljudi da stoji na balkonu, iz bezbednosnih razloga. Iako su najavili da će se na balkonu pored vaterpolista pojaviti i učenici Matematičke gimnazije, obavestili su Matematičku gimnaziju da su odustali od toga, tako da se učenici Matematičke gimnazije neće pojaviti na balkonu”, navedeno je na fejsbuk stranici u subotu popodne.

Podsetimo, sedmoro učenika Matematičke gimnazije je na Međunarodnoj olimpijadi u Kazahstanu osvojilo je tri zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane medalje.

Na Međunarodnoj žautikovskoj olimpijadi iz matematike, fizike i informatike učestvovalo je 450 takmičara iz 19 država, među kojima su učenici iz Rusije, Kazahstana, Rumunije, Bugarske, Ukrajine...

Na takmičenje je iz Beograda otišlo sedam učenika iz Matematičke gimnazije: Ognjen Tošić, Aleksa Konstantinov, Aleksa Milojević, Mihajlo Sporić, Dušan Novičić, David Milićević i Kosta Bizetić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

260 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: