Četvrtak, 21.01.2016.

10:37

Čeka se presuda Ivanoviću, rigorozno obezbeđenje

U Osnovnom sudu u severnoj Kosovskoj Mitrovici pred izricanje presude lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću rigorozne su mere obezbeđenja.

Izvor: Beta, Tanjug

Čeka se presuda Ivanoviću, rigorozno obezbeđenje
Foto: Tanjug

Izricanje presude bilo je zakazano za 10 časova, ali je početak odložen zbog problema sa ozvučenjem.

Sudija iz Rumunije Roksana Komša prethodno je dala je pauzu dok tehničke ekipe u sudnici ne otklone kvar sa ozvučenjem. Kvar u međuvremenu nije otklonjen i ozvučenje u sudnici ne radi.

Ispred i u zgradi suda prisutan je veliki broj policajaca. Obe kapije koje vode prema zgradi suda bile su zatvorene i kontrolisali su ih pripadnici Kosovske policije.

Kosovska policija kontroliše i prilazne ulice sudu, a saobraćaj je zatvoren u nekoliko ulica koje vode prema zgradi suda u Kosovskoj Mitrovici.

Pored velikog broja članova porodica, prijatelja, građana i novinarskih ekipa, izricanju presude Ivanoviću i ostalim optuženima prisustvuju i zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Dušan Kozarev i oficir za vezu Vlade Srbije u Prištini Dejan Pavičević.

Optuženi su još Dragoljub Delibašić, Nikola i Ilija Vujačić i Aleksandar Lazović.

Suđenje im je počelo u decembru 2014. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: