Subota, 21.11.2015.

18:48

Prvi sneg prekrio region VIDEO / FOTO

Nakon neuobičajeno toplog vremena u regionu tokom većeg dela novembra, u Hrvatskoj, Sloveniji i BiH je značajno zahladilo i pao je prvi ovogodišnji sneg.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

U Hrvatskoj je danas osetno hladnije, sa temperaturom vazduha u unutrašnjosti zemlje od dva do sedam, na Jadranu od pet na severnom delu, do 14 stepeni na jugu, a pao je i prvi konkretniji sneg, preneo je "Jutarnji list".

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske, sneg pada na Sljemenu i u Gorskom kotaru, a kako dan bude odmicao, biće ga sve više, pa čak i u nižim područjima unutrašnjosti. Već ga tako ima u Karlovcu i Dugoj Resi, gde je počeo da se zadržava na tlu.
Snježna idila u Karlovcu

Snježna idila u Karlovcu. Hvala èitateljici na videu! ⛄ <3 :)

Posted by Net.hr on Saturday, November 21, 2015
"Jutarnji" navodi i da su sneg i jak vetar uzrokovali saobraćajni haos na autoputu Zagreb-Rijeka. U Sloveniji je danas takođe pao prvi sneg, a Brane Gregorčič iz slovenačke Meteorološke službe je za agenciju STA rekao da se u nižim područjima očekuje pet do deset, pa čak i 15 centimetara snega, dok bi u planinama moglo da padne čak 20 do 40 centimetara snega.

Jutros je u Sloveniji padala kiša, koja se polako pretvorila u sneg, a temperature su u nekim delovima zemlje za samo osam sati pale za čak 17 stepeni Celzijusa.

U severozapadnoj Bosni trenutno pada slabiji sneg, koji se ne zadržava na putevima, a vozačima se sugeriše da vožnju prilagode uslovima na putu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: