Sreda, 05.08.2015.

12:27

Vučić: Ne razumem ljude koji slave progon

Srbiji su potrebni racionalni i normalni odnosi sa Hrvatskom, ali Srbija neće da se stidi zato što poštuje sopstvene žrtve, rekao je premijer Aleksandar Vučić.

Izvor: Tanjug

Default images
foto: @SerbianPM

Predsednik Vlade Srbije se nalazi u poseti Leskovcu, a u 12.00 sati je zaustavljena kolona vozila u kojoj se nalazio u znak sećanja na srpske žrtve.

"Ne razumem ljude koji slave progon stanovništva. Potrebno je šest dana i šest noći samo da se pročita spisak ljudi koji su otišli iz Hrvatske", rekao je Vučić.

On je naveo da ne shvata ni odnos prema Srbima koji postoji sada u Hrvatskoj.

“Međutim, Srbija treba da čini sve što može da sve suze, muke i nedaće našeg naroda pretoči u borbu i energiju za bolju srpsku ekonomiju. Mi smo naučili i sebe i naše sugrađane da poštuju tuđe žrtve, ali ono što se promenilo i ono što se menja je da nećemo da se stidimo zbog toga što poštujemo sopstvene žrtve, naprotiv poštovaćemo ih nimalo manje nego što poštujemo tuđe", istakao je Vučić.

Prema njegovim rečima, to govori o novoj snazi Srbije i o tome da ranije Srbija sebi nije mogla da dozvoli takve stvari zbog svoje "malene moći, ali i volje političkih elita".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

165 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: