Iran: Suspendovan nedeljnik zbog kritika sporazuma

Iranska komisija za nadzor štampe suspendovala je ultrakonzervativni list i izdala upozorenje drugim medijima nakon kritika nuklearnog sporazuma.

Izvor: B92

Utorak, 04.08.2015.

00:37

Default images
Foto: Thinkstock

Nedeljnik “Najn dej” suspendovan je dok su upozorenja upućena listu Kajhan i sajtu Radžanjuz, dodala je novinska agencija Irna.

Ti mediji su poslednji dana kritikovali nuklearni sporazum postignut 14. jula u Beču uz ocenu da su iranski pregovarači bili suviše meki prema velikim silama.

Vrhovni savet za nacionalnu bezbednost, kojim predsedava iranski predsednik Hasan Ruhani izdao je 14. jula odmah posle postizanja sporazuma, direktivu kako da pokrivaju događaje povezane sa sporazumom.

"To pitanje je od ključnog značaja za našu zemlju. Treba sprečiti sve što je u suprotnosti s nacionalnim i vitalnim interesima zemlje", saopštile su iranske vlasti i dodale da sporazum ne treba da bude "predmet neopravdanih kritika".

Direktor suspendovanog lista Hamid Rasaj izjavio je da ga odluka ne iznenađuje jer je to treći put da je list suspendovan posle tekstova o nuklearnom programu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: