Kina: Devet poginulih u srušenoj fabrici (FOTO)

Najmanje devet osoba je poginulo, a 42 je povređeno kada se srušila fabrika obuće na istoku Kine, izvestili su kineski državni mediji.

Izvor: B92

Nedelja, 05.07.2015.

16:49

Default images
Foto: Beta, AP

Ukupno 51 radnik nalazio se u zgradi fabrike u gradu Venling, u provinciji Džeđang, koja se srušila popodne po loaklanom vremenu, javila je Sinhua, preneo je AFP.

U izveštaju se dodaje da su 42 osobe izvučene iz ruševina i prebačene u bolnicu, ali se za sada ne zna u kakvom se stanju nalaze, a istraga o uzroku nesreće je u toku.

Foto: Beta, AP
Najmanje šest osoba je poginulo, a nekoliko osoba se vodi kao nestalo nakon što se srušila fabrika obuće u Kini, objavio je juče BBC.

Kako se navodi, zvaničnici veruju da je razlog za urušavanje bio nestabilan krov, a nekoliko stotina vatrogasaca je bilo u akciji spasavanja.
Foto: Beta, AP
U januaru prošle godine 14 osoba je poginulo u požaru u fabrici obuće u istom gradu Venlingu, u kojem se i sada zgrada urušila.

U Kini često dolazi do rušenja zgrada, jer je veliki broj zgrada star, a bezbednosni propisi se ne poštuju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: