Sreda, 01.07.2015.

15:50

"Barikade na mostu u K. Mitrovici do 1. oktobra"

Kosovska ministarka za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri tvrdi da će do 1. oktobra biti uklonjena barikada na mostu preko Ibra u severnom delu Mitrovice.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Beta, arhiva

Ona je dodala da je u Briselo bilo napretka po pitanju Zajednice srpskih opština, ali da su stavovi i dalje daleko.

Nakon uklanjanja barikade na mostu, započeće prva faza - pešački saobraćaj, preneo je portal TV Kljan Kosova.

Ona je rekla da je to predlog Evropske unije na pregovorima Beogradai Prištine u Briselu koji je, kako kaže, Kosovo prihvatilo.

Po njenim rečima, drugi deo sporazuma koji se odnosi na saobraćanje vozila će biti implementiran kasnije.

Tahiri je, nakon sastanka Komisije za pravosuđe u Skupstini Kosova rekla da je u dijalogu sa Beogradom u principu postignut sporazuma za Telekom i on treba da bude potvrđen na narednom sastanku.

"Ovim sporazumom Kosovo će dobiti od ITU telefonski kod 383 a Austrija će aplicirati u ime Kosova", rekla je ona u izjavi za prištinsku Koha ditore.

Govoreci o Zajednici srpskih opstina ona je rekla da je bilo napretka u razgovorima ali da su stavovi idalje daleko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: