DS: Proveriti sve; SNS: Ne krijemo

Gradski odbor DS-a Novi Sad pozvao je revizore i druge i druge nadležne da provere po kojim kriterijuma su birani izvođači radova na školskim objektima.

Izvor: B92

Nedelja, 24.05.2015.

15:39

Default images

Oni su naveli da je gradska vlast učinila sve da oteža rad školama na području grada.

Iz DS poručuju da je ''dugačak spisak nepodopština koje je lokalna vlast počinila u oblasti obrazovanja, što uz neopravdano smanjenje plata prosvetnim radnicima, višemesečnu obustavu rada, dolaske policije u škole radi provere ko štrajkuje i druge oblike pritisaka kojim su zaposleni u školama izloženi od strane centralne vlasti, daje vrlo sumornu sliku školstva u Srpskoj Atini''.

Navodeći da ''sredstva za materijalne troškove, koje treba da obezbedi lokalna samouprava, stalno kasne zbog čega su školama više puta bili isključeni telefoni, a pretnje isključenjem struje su postale redovna pojava'',DS ukazuje i da školama nedostaje potrošni materijal, da odlaske đaka na takmičenja često finansiraju njihovi roditelji, kao i da se postupci javnih nabavki sprovode krajnje neefikasno.

''Iz izveštaja o investicionim aktivnosti za 2014. godinu vidi se kako je radove na školskim objektima izvodilo svega nekoliko firmi, koje su radile doslovno sve - od nabavke šerpi, preko postavljanja instalacija, pa do izdavanja energetskog pasoša - što ukazuje i na mogućnost korupcije'', tvrde u GO DS.

Zato, kako kažu, pozivaju DRI i druge nadležne državne organe da odmah provere na koji način i po kojim kriterijuma su birani izvođači radova u tim poslovima.

Novosadske demokrate tvrde i da ''pojedine mesne zajednice organizuju prijeme u čast najboljih učenika iz škola sa svoje teritorije, na kojim deca i njihovi roditelji slušaju bajke o podvizima Srpske napredne stranke i gradonačelnika Miloša Vučevića''.

Tvrde i da prijemi počinju obraćanjima ''dragim članovima Srpske napredne stranke'', a završavaju dodelom pohvalnica deci za ''doprinos aktivnostima mesne zajednice''.

''Tako providan i bezobziran pokušaj manipulacije decom dosad nije zabeležen u našem gradu, a gradska vlast i vladajuća stranka koja se koristi ovakvim prljavim trikovima jesu istinska sramota i za Novi Sad i za sve Novosađane. Čak i za one koji su glasali za njih'', navodi se u soapštenju.

SNS: Nemamo šta da krijemo, za razliku od DS

Gradski odbor SNS-a saopštio je da ta stranka, za razliku od DS-a, nema šta da krije i pozvala nadležne organe da nastave da kontrolišu svaku javnu nabavku.

SNS je, reagujući na saopštenje novosadskih demokrata koji su pozvali DRI da proveri na koji način su birani izvodjači radova na školskim objektima, navela da se gradonačelnik Miloš Vučević i gradska vlast neće baviti izmišljotinama DS-a.

"Neće se baviti izmišljotinama nego će nastaviti da u razgovoru sa sugradjanima otkriju i reše što je više moguće problema sa kojima se Novosadjani i stanovnici prigradskih naselja suočavaju", navodi se u saopštenju.

SNS navodi da Vučević i ostali predstavnici gradske vlasti svakodnevno slušaju volju i zahteve gradjana, razgovaraju sa njima u svojim kabinetima, mesnim zajednicama i na svim ostalim mestima gde pokušavaju da reše goruće probleme svojih sugradjana.

"Uostalom, gradjani će na izborima da daju sud o tome kako se danas radi u Novom Sadu", navodi se u saopštenju.

Gradski odbor SNS navodi da je bilo dosta licimerja i laži DS, a gradonačelnika Miloša Vučevića podržava u borbi za vraćanje starog sjaja Novom Sadu.

"Što se tiče bilo koje javne nabavke ili bilo kojeg posla, GO SNS poziva nadležne državne organe da uvek budu prisutni i kontrolišu sve, jer za razliku od kriminalne organizacije zvane Demokratska stranka, SNS nema šta da krije", navodi SNS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: