Roditelji obnovili dečje odeljenje

Udruženje roditelja dece obolele od raka "Zvončica", opremilo je i renovirano odeljenje hematoonkologije na Institutu za majku i dete u Beogradu.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.05.2015.

13:54

Default images
Foto: B92/Arhiva

Ova akcija je obavljena uz podršku Ministarstva zdravlja.

Novac kojim je kupljena oprema praktično su donirali građani Srbije koji su ostavljali priloge u humanitarne kasice u Mek Donalds restoranima tokom ove i 2014. godine.

Nabavljene su komode za bolesničke sobe, plakari i stolovi za lekarsku sobu, kao i igraonicu za decu, TV i DVD i medicinska oprema.

Ukupno je uloženo više od milion dinara.

Tokom ove nedelje će biti organizovane još dve akcije za prikupljanje sredstava za obnavljanje opreme za Roditeljsku kuću.

Kompanija "Delez" organizuje aukciju slika za svoje klijente, a novac će biti iskorišćen za nabavku bele tehnike.

U nedelju, 24. maja 2015. podmladak Rotari kluba Beograd prikuplja sredstva u pabu "The Three Carrots" u Kneza Miloša 16 od 17.00.

Novac prikupljen na tom događaju biće upotrebljen za kupovinu malih kuhinjskih aparata.

Odeljenje hematoonkologije je renovirano nedavno uz podršku Ministarstva zdravlja i ovde može biti stacionirano 41 dete.

Udruženje roditelja "Zvončica" postoji 22 godine i upravlja prvom Roditeljskom kućom za roditelje i decu obolelu od raka, koja je izgrađena pri Institutu za majku i dete.

Tokom poslednjih pet godina, uz pomoć donacija i građana, obezbedili su Institutu medicinsku i drugu opremu vrednu više od 1,5 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

4 h

Podeli: