Oliver Dulić na sudu 21. maja

Pripremno ročište u procesu protiv bivšeg ministra Olivera Dulića i njegovih saradnika zakazano je za četvrtak, 21. maj.

Izvor: B92

Sreda, 13.05.2015.

14:34

Default images
foto: Tanjug

Nekadašnji ministar za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje je optužen za zloupotrebe prilikom izdavanja dozvola za rad preduzeću “Nuba invest“.

To ročište, koje je shodno zakonu zatvoreno za javnost, planirano je da se održi i 22. maja, najavljeno je danas iz Specjalnog suda u Beogradu.

Na kraju ročišta sud će zakazati početak suđenja kojem će moći da prisustvuju mediji, a optužni će moći da detaljno iznesu svoju odbranu.

Osim Dulića na optuženičkoj klupi naći će se njegov tadašnji zamenik Nebojša Janjić i bivši direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak.

Optužnicom se Dulić, Janjić i Drobnjak terete sa su prilikom izdavanja lokacijskih i građevinskih dozvola za postavljanje mreže optičkih kablova investitorima linijskih infrastrukturnih objekata telekomunikacione mreže pribavili imovinsku korist u iznosu od preko osam miliona dinara.

Na taj način su izvršili produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja za kojej e zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.

Prema tvrdnjama Tužilaštva, izdavanjem zahtevanih dozvola omogućeno je “Nubi" da pristupi izgradnji optičke mreže kablova na državnim putevima kojima upravljaju “Putevi Srbije" i to na najvažnijim koridorima od Beograda do granice sa Hrvatskom, Mađarskom, Rumunijom, Bugarskom i Makedonijom.

Pored toga, kako se navodi, Dulić, Janjić i Drobnjak su “Nuba invest" stavili u povlašćeni položaj u odnosu na druge zainteresovane investitore koji su se obraćali sa istim zahtevima.

Istraga protiv Dulića i ostalih pokrenuta je u septembru 2012. godine, a oni se brane sa slobode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: