Subota, 25.04.2015.

12:12

Džak šećera pred kućom odbornika DS

Odborniku DS u Skupštini opštine Inđija Živanu Pašiću, koji boluje od dijabetesa, nepoznata lica noćas su prosula džak šećera ispred kuće.

Izvor: Beta

Default images

Pašić je jedan od odbornika DS koji su pod pritiskom potpisali inicijativu za smenu rukovodostva opštine pre deset dana. On je dan pred zasedanje lokalnog parlamenta završio u bolnici, jer mu se zdravstveno stanje pogoršalo.

"Ja sam šećeraš već 20 godina i to svi ovde znaju. I pred poslednju sednicu je Hitna dolazila po mene koliko mi je bilo loše zbog svih dešavanja. A jutros oko osam časova sam video da mi je neko ispred ulaznih vrata prosuo džak šećera", kazao je Pašić agenciji Beta.

Kako je rekao, pozivi predstavnika SNS su se nastavili i prethodnih dana.

"I dalje pokušavaju da izvrše pritisak na mene da promenim svoje političko ubeđenje, ali ja im poručujem da se to neće desiti. Ja sam u Demokratskoj stranci i u njoj ostajem, jer je to moje ljudsko pravo", poručio je Pašić.

On je dodao da će danas prisustvovati i mitingu DS u Beogradu, gde će pozvati sve odbornike i poslanike te stranke da ostanu jedinstveni u svom političkom opredeljenju i idejama za koje se zalažu.

"Bio sam i u policiji danas i dao sam izjavu u vezi sa incidentom. Tražio sam i zaštitu policije, ali sumnjam da će mi to pravo biti omogućeno. Zbog toga ću, ako bude bilo potrebno, zaštititi sam sebe uz pomoć svojih prijatelja i ljudi koji mi se javljaju da mi pruže podršku. Moje pravo je da se branim", dodao je Pašić.

On je istakao i da nikome ništa nije ukrao, niti se zamerio, te da ono što se dogodilo vidi kao politički pritisak na njega.

Noćašnji incident osudio je i predsednik opštine Inđija Petar Filipović. On je ocenio da je samo "bolestan um" mogao da smisli ovakav način pritiska na odbornika. Filipović je dodao da je očigledno da će Srpska napredna stranka nastaviti sa ucenama i pritiscima u Inđiji.

"Događaj od noćas je zloslutna poruka odborniku DS i ja ne mogu da verujem da je neko bio u stanju da odluči da preti na taj način. Zahtevam od policije da hitno pronađe počinioce ovog dela i da, za razliku od prošlih incidenata u Inđiji, utvrdi odgovornost i da oni budu kažnjeni", rekao je Filipović za Betu.

On je dodao da DS još veruje u državne institucije, ali i da će, zbog najnovijih dešavanja, biti prinuđena da sama zaštiti svoje odbornike širom Srbije.

"Za razliku od SNS, mi ćemo iskoristiti sve legalne načine da zaštitimo svoje odbornike, ali i građane, od nasilja, pretnji, laži i ucena", poručio je predsednik opštine Inđija.

Na inicijativu SNS u Inđiji je pre deset dana sazvana vanredna sednica Skupštine, na kojoj je trebalo da se razmatra zahtev opozicije za smene čelnika te opštine. SNS je pred početak zasedanja povukla svoj predlog.

Juče je u Inđiji održana i sednica Vlade u senci DS, na kojoj je usvojena "Inđijska inicijativa" protiv nasilja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: