Uhapšeni telohranitelji bin Ladena

Italijanska policija uhapsila je 18 osoba osumnjičenih da su pripadnici međunarodne islamističke terorističke mreže povezane sa Al Kaidom.

Izvor: B92

Petak, 24.04.2015.

10:38

Default images
Foto: Beta/AP

Baza te grupe bila je na Sardiniji, a među uhapšenima su i dva člana mreže koja je u Pakistanu štitila Osamu bin Ladena i organizatori više napada u toj zemlji, uključujući napad u Pešavaru 2009. u kojem je stradalo više od sto ljudi.

Svi osumnjičeni su Pakistanci ili Avganistanci prenosi Rojters pozivajući se na izjavu funkcionera antiterorističke policje Marija Kartu.

Neki od njih su uhapšeni u Italiji a drugi su, kako se veruje, napustili zemlju, rekao je Karta dodajući da je operacija još u toku.

Italijanska agencija Ansa u međuvremenu navodi da je jedan imam koji je delovao između Breše i Bergama bio eksponent fundamentalističke organizacije zadužen za prikupljanje sredstava za terorističke napade u Pakistanu.

On je podsticao građane pakistanskog i avganistanskog porekla na donacije a novac je potom slat u Pakistan.

Jednom prilikom otkriven je pokušaj da se više od 55 hiljada evra prebaci u Islamabad letom sa rimskog aerodroma Fjumičino.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: