Dačić: Neće Tači doći bez dogovora

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izrazio je sumnju u to da će zamenik premijera Kosova Hašim Tači "bez dogovora sa srpskom vladom" doći u Beograd.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 15.04.2015.

14:00

Default images
Foto: Beta/Arhiva

"Ne verujete valjda da će (Tači) stvarno da dođe bez dogovora sa srpskom vladom?" odvratio je Dačić novinarima koji su ga pitali za najavljeni Tačijev dolazak na konferenciju 24. aprila "EU integracija Zapadnog Balkana: možemo bolje zajedno".

Dačić je rekao da taj skup ne organizuje Vlada, već civilni sektor.

"Nisam ni planirao da učestvujem, tako da mislim da nema ni potrebe da dolazim", rekao je Dačić i dodao: "Nemamo nikakvih informacija o tome (konferenciji), saznali smo (za nju) iz medija".

Prema Dačićevim rečima, Tačijev najavljeni dolazak je "jednostrana akcija" i "tako ozbiljna pitanja ne bi trebalo da budu predmet neozbiljnog pristupa".

Upitan da li Tačijev dolazak može da predstavlja neki problem i da li se protiv njega vodi neki istražni postupak, Dačić je rekao:

"Mislim da nema potrebe da dolazi".

Dačić je dodao da su dve strane uradile dosta koraka u normalizaciji odnosa, na način koji je bio međusobno dogovoren, ali da ovo nije bilo dogovoreno. Zamenik ministra spoljnih poslova Kosova Petrit Seljimi izjavio je da je Tači načelno prihvatio poziv da dođe na skup u Beogradu koji organizuje nevladina organizacija Omladinski odbor za obrazovanje.

Seljimi je izjavio da je zadatak srpskih vlasti da Tačiju garantuju bezbedan boravak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: