Građani Kosova su nezadovoljni

Današnje demonstracije pokazuju nezadovoljstvo među građanima Kosova, ocena je analitičara.

Izvor: B92

Utorak, 27.01.2015.

20:40

Default images
Foto: Beta/AP

O ovome su u Vestima B92 govorili Idro Seferi, novinar i Dušan Janjić, politički analitičar.

Idro Seferi kaže da je ovo posledica šestomesečnog vakuma u vlasti Kosova, kao i pokušaja nove vlade da pitanje Trepče reši bez konsultacija sa širom javnošću.

"Nezadovoljstvo već dugo traje. Kosovo je jedino u Evropi čiji građani ne mogu slobodno da putuju, veoma je loša ekonomska situacija. Sve to naravno ne može da opravda nasilničko ponašanje, ali je primetno veli nezadovoljstvo", kaže Seferi.

Dušan Janjić navodi da je očigledno da se sve pretvorilo u antivladine demonstracije.

"Mi imamo jedno dugogodišnje nezadovoljstvo, lošu situaciju, ali je očigledno da se sve pretovrilo u antivladine demonstracije. Treba sačekati dva, tri dana. Ovo je prvi put da mi imam unutar albaske sukobe i videćemo kako će se to odraziti na pozicioniranje opozicije na Kosovu. Ulazimo u jedan period političke nestabilnosti", ocenjuje Janjić.

On kaže i da postoji opasnost od toga da situacija izmakne kontroli.

"Jedan pravac je da se situacija zaoštri unutar Albanaca. Drugi pravac jeste da se ovo nezadovoljstvo kanališe u antisprko raspoloženje. Beograd bi morao da reaguje i da vidi šta će sa srpskim političarima na Kosovu kao što je Jablanović", ocenjuje Janjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: