Ajfelova kula u mraku

Svetla na Ajfelovoj kuli u Parizu ugašena su u znak odavanja pošte žrtama napada na redakciju satričnog nedeljnika "Šarli ebdo" u kojem je ubijeno 12 ljudi.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.01.2015.

22:17

Default images
Foto: Beta/AP

Osvetljenje na tornju visokom 324 metra, jednoj od glavnih turističkih atrakcija Francuske i istaknutoj znamenitosti u "gradu svetlosti", ugašeno je u 20 sati, prenosi AFP.

Istovremeno, u drugom delu francuske prestonice, na Trgu Republike, hiljade ljudi okupile su se na mirnim demonstracijama istim povodom, drugu noć zaredom.

I drugi slični događaji biće održani u Parizu narednih dana u znak izražavanja gneva zbog jučerašnjeg napada na francuski magazin, kao i radi odbrane prava na slobodu izražavanja, vrednost koju Francuska odavno neguje i štiti.

"Naš grad je utočište za pisce, filozofe, novinare, koji su sada u opasnosti zbog svojih ideja", rekla je gradonačelnica Pariza An Idalgo listu "Liberasion".

"U Parizu nema mesta za bilo kakve ekstremističke ideje", poručila je ona.

Specijalne jedinice francuske policije i žandarmerije pretražuju teren na kojem se pretpostavlja da se kriju osumnjičeni za napad na magazin "Šarli ebdo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: