Jahjaga traži pomoć u istrazi

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga pozvala je predstavnike susednih država da sarađuju u istrazi sprečenog terorističkog napada u Prištini.

Izvor: B92

Petak, 26.12.2014.

18:15

Default images

Kosovske vlasti tvrde da su uhapsile srpskog državljanina koji je pripremao teroristički napad u Prištini i koji se po tom gradu vozio u automobilu "reno klio" u kom je bilo 13 kilograma eksploziva. Takođe, tvrdi se da je uhapšeni želeo da aktivira eksploziv ispred katoličke katedrale u Prištini.

"Predsednica Jahjaga, imajući u vidu kompleksnu prirodu i ozbiljnost ovog slučaja, uputila je poziv državama regiona da sarađuju na rasvetljavanju okolnosti i da pomognu da se pred lice pravde izvedu umešani u ovaj teroristički čin", navodi se u saopštenju iz kabineta kosovske predsednice.

Povodom tog slučaja Jahjaga se danas sastala s premijerom Kosova Isom Mustafom i rukovodiocima službe bezbednosti.

Jahjaga je čestitala Policiji Kosova na stručnosti i dobro obavljenom poslu na sprečavanju terorističkog dela i na zaštiti nacionalne bezbednosti.

Na vanrednoj konferenciji za medije, ministar unutrašnjih poslova Kosova Skender Hiseni je rekao da je vozilom upravljao državljanin Srbije, rođen 1968. godine, sa inicijalima S.G.

"Ne možemo da damo detalje istrage, ali će se njegova biografija do kraja otkriti. U našem je interesu da se ovaj slučaj ispita do kraja, uprkos složenosti", rekao je Hiseni.

Agencija Beta saznaje da se uhapšeni zove Slobodan Gavrić, da je iz Raške i da je veterinar po profesiji. Prištinski mediji kažu da on sarađuje sa organima gonjenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: