"Hrvatska želi nekoliko rečenica"

Šefica hrvatske diplomatije Vesna Pusić rekla je da je za popravljanje odnosa Hrvatske i Srbije potrebno da se srpska vlast ogradi od izjava Vojislava Šešelja.

Izvor: B92

Petak, 28.11.2014.

21:18

Default images

"Svima u Hrvatskoj je jasno da nisu srpske vlasti privremeno oslobodile Šešelja, ali isto tako svakom racionalnom političaru je jasno da bi nekoliko rečenica kojima se vlast ograđuje od onoga što Šeselj govori doprinelo dobrim odnosima u regionu i popravljanju onoga što je takva ratnohuškačka retorika uzdrmala", rekla je Pusić za RTL televiziju.

Ona je odbacila tvrdnje predsednika Srbije Tomislava Nikolića da je Hrvatska instrumentalizovala Evropski parlament u predizborne svrhe.

"Ne vidim kakve to ima veze sa predizbornim svrhama, ali drago mi je što Nikolić misli da je Hrvatska tako uticajna da može da instrumentalizuje EP", dodala je hrvatska ministarka spoljnih i evropskih poslova.

Upitana kako reaguje na Šešljeve izjave da mu je draga zbog navodnog četničkog porekla, Vesna Pusić je rekla da su sve uvrede koje je Šešelj rekao na njen račun identične onome što o njoj govore ekstremisti u Hrvatskoj.

Ona je rekla da to potvrđuje da je ekstremizam svuda štetan i da mu je svuda protivnik umerena građanska opozicija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: