Eks DSS pravi Državotvorni pokret

Doskorašnji potpredsednik DSS Slobodan Samardžić izjavio je da je grupa bivših članova formirala Inicijativnu grupu za osnivanje nove stranke.

Izvor: B92

Utorak, 21.10.2014.

11:15

Default images

Samardžić je rekao da je predloženo da se ona zove Državotvorni pokret.

U izjavi agenciji Beta, Samardžić je rekao da je poslednjih dana veliki broj osnivača, funkcionera i članova DSS-a napustio tu stranku, ali i izrazio želju da nastavi doskorašnju političku delatnosti na programskim temeljima stranke u kojoj su bili.

Inicijativnu grupu, osim Samardžića, čine i Bojana Aleksić, Milica Vojić Marković, Vladimir Gvozdenović, Donka Banović i Petar Petković.

Samardžić je dodao da je predloženo da se nova organizacija zove Državotvorni pokret, jer taj naziv najbolje izražava političku suštinu doskorašnjeg delovanja DSS, patriotski karakter, državotvornu politiku i političku doslednost i nepotkupljivost.

"U današnje vreme posebno, ovo ime obavezuje na praktičnu kritiku svakog kolaboracionizma sa sadašnjim vlastima u Srbiji, jer saradnja sa njima znači ubijanje prave opozicije u Srbiji i poništenje svake mogućnosti za nasušnom promenom njene unutrašnje i spoljne politike", rekao je Samardžić.

On je dodao da je Inicijativna grupa pozvala ne samo bivše članove DSS-a da pristupe tom pozivu već i sve ljude kojima je sloboda Srbije najpreča politička misao.

"Gradnja slobodne države Srbije i ostvarenje političke neutralnosti je pokret kojem pripada najčasniji javni zadatak", rekao je Samardžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: