"Studentski dom zvati po Karadžiću"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je svečano otvorio studentski dom na Palama i predložio da on nosi ime haškog optuženika Radovana Karadžića.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.10.2014.

16:47

Default images

Osvrćući se na nastanak Univerziteta u Istočnom Sarajevu, on je rekao da je to "vizinarstvo prvog predsednika Srpske" Karadžića, koji je sa svojim saradnicima pre više od 20 godina inicirao osnivanje Univerziteta, prenela je RTRS.

"On je znao da bez univerziteta nema ni budućosti", rekao je Dodik .

Objekat su otvorili, pored Dodika, premijerka Željka Cvijanović, supruga prvog predsednika RS, kome se sudi u Hagu, Ljiljana Karadžić i predsednik Unije studenata Srpske Predrag Govedarica.

Novoizgrađeni studentski dom Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kapaciteta je 600 kreveta i trajno će rešiti dugogodišnji problem smeštaja studenata.

Dodik je izrazio zadovoljstvo što je studentski dom, uprkos skepticima, završen i napomenuo da je Vlada Srpske u ovaj kraj uložila više od 50 miliona evra.

Cvijanovićeva je najavila da će i u budućnosti biti ulagano u studentski standard, podsetivši da se ulazi u završetak projekta Četvrtog paviljona u Banjaluci, što će omogućiti smeštaj za još 280 studenata, kao i projekta u Foči, gde će biti oko 350 mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: