Putin i Porošenko:Nastavak dijaloga

Predsednici Rusije i Ukrajine, Vladimir Putin i Petro Porošenko, saglasili su se da će nastaviti dijalog radi okončanja sukoba na istoku Ukrajine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.09.2014.

20:42

Default images

Putin i Porošenko su, u telefonskom razgovoru, razgovarali o "koracima koji bi mogli da olakšaju mirno rešenje situacije na jugoistoku Ukrajine".

"Dijalog će biti nastavljen", navodi se u kratkom saopštenju Kremlja, prenele su agencije.

Porošenko je ranije danas doputovao u Marijupolj, grad na istoku zemlje koji se nalazi na liniji fronta gde su sukobljene vladine i proruske snage.

Ukrajinski predsednik je tom prilikom izjavio da su proruske snage predale Kijevu 1.200 zarobljenika.

Dolazak predsednika Ukrajine u Marijupolj smatra se značajnim jer je taj grad-luka strateški važan i za Ukrajinu i za Rusiju.

Protokol o prekidu vatre na istoku Ukrajine potpisali su u petak u Minsku predstavnici Ukrajine i samoproglašenih Donjecke i Luganske Narodne Republike, a primirje je stupilo na snagu tog dana u 18 sati po lokalnom vremenu.

Podršku razgovorima Putina i Porošenka pružio je i OEBS.

S druge strane, Evropska unija nastaviće proceduru uvođenja novih, dodatnih sankcija Rusiji, uprkos varljivom prekidu vatre na istoku Ukrajine, saopšteno je iz EK.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: