"Rusi postavili bazu kod Donjecka"

Ukrajinske vlasti optužile su Moskvu da je postavila vojnu bazu na jugoistoku Ukrajine.

Izvor: B92

Sreda, 27.08.2014.

16:19

Default images

Kijevske vlasti navode da je reč o “taktičkom bataljonu” u blizini sela Pobeda, udaljenog oko 50 kilometara od Donjecka.

Portparol ukrajinske službe bezbednosti Andrej Lisenko naveo je da je u selu štab bataljona, a da je severno od Pobede ušlo 20.000 ruskih vojnika koji su dovezli oklopna vozila i kamione, prenela je agencija AFP.

Rusija je odlučno demantovala sve ranije tvrdnje Kijeva da su vojnici ruske armije prešli na teritoriju susedne zemlje, a pre dva dana su priznali da je grupa od 10 ruskih vojnika tokom patroliranja uz granicu greškom prešlo u Ukrajinu, gde su zarobljeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: