Gašić u poseti srpskim mirovnjacima

Bratislav Gašić započinje višednevnu posetu Kipru i Libanu, gde će posetiti pripadnike Vojske Srbije koji su angažovani u operacijama UN u tim zemljama.

Izvor: B92

Petak, 22.08.2014.

07:50

Default images

Tokom posete Kipru, ministar odbrane će obići "mirovnjake" u bazi "Stefan Nemanja" koji su angažovani u misiji UNFICYP.

Sastaće se i sa ministrom odbrane Kipra Hristiforosom Fokaidesom, specijalnim izaslanikom Generalnog sekretara UN za Kipar i šefom misije UNFICYP Lizom Butenhajm i komandantom snaga UNFICYP general-majorom Kristinom Lund.

Nakon posete Kipru, Gašić će otići u Liban gde će razgovarati sa šefom misije i komandantom snaga UNIFIL general-majorom Lučianom Portolanom, komandantom sektora istok UNIFIL brigadnim generalom Andresom Huidobrom Čapom, kao i sa pripadnicima Vojske Srbije angažovanim u ovoj misiji.

Ministarstvo odbrane je saopštilo da je u multinacionalnoj operaciji na Kipru trenutno angažovano 46 pripadnika Vojske Srbije, od kojih je 37 pripadnika pešadijskog voda.

U operaciji UNIFIL u Libanu Vojska Srbije učestvuje sa jednom pešadijskom četom, koja broji 143 vojnika, što je njeno najveće angažovanje u multinacionalnim operacijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: