Putin: Rusi morali da zaštite braću

Lekcije iz Velikog rata su podsetnik na to šta su posledica kad agresija, egoizam i nerazumne ambicije prevladaju nad zdravim razumom, izjavio Vladimir Putin.

Izvor: B92

Petak, 01.08.2014.

16:13

Default images

"Umesto da su čuvali najbezbedniji kontinent na svetu, Evropu, oni su je ugrozili", rekao je danas ruski predsednik na ceremoniji u spomen na heroje Prvog svetskog rata u Moskvi, a prenosi Itar-Tas.

"Ne bi trebalo da na to zaboravimo danas. Trebalo bi da naučimo da gledamo bar jedan korak unapred", rekao je Putin.

Ruski predsednik je istakao kako nasilje podstiče nasilje, a da put ka miru i prosperitetu počiva na poverenju i dijalogu, kao i na lekcijama iz prošlih ratova.

"U predvečerje Prvog svetskog rata Rusija je učinila sve da se konflikt između Srbije i Austrougarske reši mirno, bez prolivanja krvi. Ali Rusiju nisu slušali. I ona je morala da odgovori na izazov da bi zaštitila (bratsku) slovensku naciju", rekao je Putin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

139 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: