Petak, 18.07.2014.

12:52

Jahjaga još neodlučna oko mandatara

Jahjaga bi mogla da sačeka odluku Ustavnog suda kako bi odredila mandatara za sastav nove Vlade Kosova, piše Koha ditore.

Izvor: Beta

Default images

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga mogla bi da sačeka odluku Ustavnog suda kako bi odredila mandatara za sastav nove Vlade Kosova proizašle iz vanrednih parlamentarnih izbora od 8. juna, preneo je dnevnik Koha ditore.

Taj dnevnik je preneo izjavu portparola i šefa osoblja predsednice Arbera Vlahiua, koji kaže da će predsednica poštovati ne samo odluku Ustavnog suda o mandataru.

"Predsednica Jahjaga sem ostvarivanja ustavnosti i zakonitosti će poštovati i odluku Ustavnog suda o određivanju mandatara, ali će takođe poštovati i pravo svakog političkog subjekta koji može zatražiti interpretaciju ili zakonsko objašnjenje koje može biti podignuto oko sednice Skupštine Kosova, rekao je Vlahiu.

Demokratska partija Kosova je u četvrtak najavila da će od Ustavnog suda zatražiti objašnjenje da li je procedura izbora predsednika Skupšitne Kosova Ise Mustafe iz Demokratskog saveza Kosova u skladu sa Ustavom i da li su poštovane procedure koje se odnose na pravo poslaničke grupe da predloži predsednika Skupštine.

Podpredsednik DPK Enver Hodžaj je u četvrtak uveče izjavio je da ta stranka smatra nedemokratskim i nelegitimnim izbor Ise Mustafa za predsednika Skupštine Kosova i da ga ne priznaju za predsednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: