Pomozite našoj koleginici iz NIN-a

Našoj koleginici, novinarki nedeljnika NIN, potrebna je pomoć. Ona se već godinama bori s dijabetesom, koji joj je oštetio bubrege.

Izvor: B92

Sreda, 16.07.2014.

17:40

Default images

Jedini način za izlečenje je presađivanje bubrega u Turskoj, a ta operacija košta 30 000 evra. Posle decenijske borbe s dijabetesom organizam nije izdržao.

Novinarki NIN-a Ivani Janković poslednjih godinu dana počeli su da otkazuju bubrezi.

Iako skrhana bolešću, nije htela da to iko primeti, pa je radila sve do pre dva meseca, kada su joj lekari zabranili.

"Ona je novinarka NIN-a koja spada u red onih koji puno rade i svoje tegobe ne priča drugima", kaže njena koleginica iz NIN-a Vesna Mališić

Od prošle godine Ivana je na dijalizi. Međutim, ta terapija se u njenom slučaju pokazala neefikasnom. Jedina šansa da preživi je transplantacija bubrega, za koju je potrebno 30.000 evra

"Jedina mogućnost da ona preživi jeste ta transplantacija i zato pozivamo sve koji mogu da uplate novac na račun udruzenja ili dođu u udruženje. Do sada smo prikupili 57.000 dinara i zahvaljujemo se svima", kaže Dragana Bjelica iz UNS-a.

Lekari su, u njenom najboljem interesu, predložili operaciju u Turskoj, jer joj je organizam iscrpljen, a u Istanbulu su rezultati transplantacije kod takvih bolesnika prilično uspešni.

"Njena koleginica, nekadašnja novinarka NIN-a odlučila je da joj da bubreg, ali ipak je potrebno 30.000 evra za tu operacuju i zbog toga mi molimo sve da skupimo pare, jer ona zaista više ne može da čeka", objašnjava Bjelica.

Novac za Ivanu potrebno je da se skupi do septembra, kada je zakazana transplantacija u Istanbulu.

Nova možete da uplatite na račun kod Vojvođanske banke 355-1008613-10 sa naznakom POMOĆ ZA NOVINARKU IVANU JANKOVIĆ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: