Predlog ukidanja vanredne situacije

Republički Štab za vanredne situacije predložio ukidanje vanredne situacije na teritoriji cele zemlje, dok bi ona ostala u dva grada i 17 opština.

Izvor: B92, Beta

Petak, 23.05.2014.

10:48

Default images

Vanredna situacija ostala bi u gradovima Šabac i Sremska Mitrovica, kao i u opštinama: Krupanj, Mali Zvornik, Koceljevo, Vladimirci, Obrenovac, Ljig, Ub, Lajkovac, Osečina, Mionica, Paraćin, Svilajnac, Smederevska Palanka, Trstenik, Kosijerić, Bajina Bašta i Šid.

Stefanović je rekao da je do sada u poplavljenim područjima pronađeno 33 tela, od kojih je najmanje 13 stradalo direktno od poplava.

Stefanović je na sednici Štaba za vanredne situacije naveo da se obavlja obdukcija svih tela pronađenih na poplavljenim područjima, te da su podaci koje je izneo pravi i istiniti i odnose se na celu teritoriju Srbije.

Načelnik sektora za vanredne situacije MUP Srbije Predrag Marić rekao je danas da je sa područja pogođenih poplavama evakuisano 31.879 ljudi, od kojih je 25.000 stanovnika Obrenovca. Prema njegovim rečima, situacija u svim ugroženim područjma se stabilizuje, ali nema mesta za opuštanje.

"Stanje je stabilno na svim kriznim tačkama, ali nema opuštanja, svi u narednih pet, šest dana moraju da budu u pripravnosti", kazao je Marić.

Kako je rečeno na sednici Štaba, trenutno je najteža situacija u Malom Zvorniku zbog klizišta, a iz jedne trećine grada Obrenovca, koji je najteže pogođen poplavama, voda se povukla. Povratak ljudi u očišćene delove Obrenovca biće moguć najranije za tri dana.

I direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda Vladan Kocić naveo je da se situacija smiruje i da su nivoi svih reka u opadanju. Kocić je naveo da se nove padavine očekuju u noći između subote i nedelje, 24. i 25. maja, ali da neće uticati na vodostaj reka, već da "mogu samo da uspore nivo opadanja reka".

Sednica republičkog Štaba za vanredne situacije počela je u 11 h. Nakon toga sledi sednica Vlade Srbije na kojoj bi trebalo da se usvoji predlog o ukidanju vanredne situacije.

Sednicu je otvorio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji je rekao da će se sednici priključiti premijer Aleksandar Vučić koji je telefonom zgovarao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: