Od Rusije 100t humanitarne pomoći

Rusija uputila u Srbiju više od sto tona humanitarne pomoći za postradale od obilnih poplava.

Izvor: B92

Sreda, 21.05.2014.

18:34

Default images

Na molbu zvaničnog Beograda, u spasilačkim operacijama učestvuje odred spasilaca ruskog ministarstva za vanredne situacije, saopštilo je danas ministarstvo inostranih poslova Ruske Federacije.

Važnu ulogu igra Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu, navodi se u saopštenju ministarstva koje je Tanjugu prosledila Ambasada Rusije u Beogradu. Podvučeno je, takodje, da Rusija, sa velikom zabrinutošću prati razvoj situacije u Srbiji i izuzetno tešku humanitarnu situaciju nastalu u zemlji zbog prirodne kataklizme.

Zbog želje velikog broja ruskih gradjana da pruže pomoć narodu Srbije u prevladavanju posledica elementarne nepogode, saopštavamo da sakupljanje i prijem humanitarne pomoći privatnih lica i organizacija koordinira Ambasada Srbije u Moskvi, navelo je rusko ministarstvo.

Računi banaka i druge kontakt-informacije mogu se pronaći na sajtu Ambasade Srbije u Ruskoj Federaciji, dodaje se u saopštenju ruskog ministarstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: