Višnjićevo centar odbrane Srema

Srem je ove noći bio mesto posebne pažnje u borbi protiv vodene stihije.

Izvor: B92, RTS

Utorak, 20.05.2014.

05:49

Default images

Tokom noći 20 kamiona sa peskom stiglo je u Morović, a 13 kamiona dopremljeno je u Višnjićevo, selo na polovini linije obrane, koja vodi od Morovića do Bosuta, uz istoimenu Savinu levu pritoku.

Jedanaest od njih stiglo je iz Novog Sada, gde su ih dobrovoljci napunili tokom večeri.

Stanovništvo je iseljeno iz Morovića, koji je najbliži hrvatskoj granici.

Srem je ugrožen od kada je u subotu popustio odbrambeni bedem u Hrvatskoj kod Rajevog Sela, što je izazvalo potapanje nekoliko sela u susednoj državi, kao i Jamene, najzapadnijeg sremskog sela.

Osim sela, voda je ugrozila i pograničnu šumu poznatu po raznovrsnoj fauni.

Važnost današnje odbrane sremskih sela tim je veća što Sava u Hrvatskoj opada i postoji realna šansa da treći talas ne bude opasan kao prva dva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: