Veće plate i bolji život u 2016.

Mandatar Aleksandar Vučić rekao je na kraju rasprave o eskpozeu o novoj vladi da će svi građani imati veće plate i da će živeti bolje do kraja 2016. godine.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 27.04.2014.

18:51

Default images

"Po prvi put imamo plan sa jasnim antiresecionim merama i merama za zapošljavanje u privatnom sektoru", rekao je Vučić. On je naveo da je za njega danas bio poseban dan.

"I kada sam na početku rekao da se tresem kao prut, to je zato što je mali broj ljudi koji ima takvu čast i priliku, svega 73 nas u istoriji Srbije od početka XIX veka ja sam ponosan i srećan i znam kolika je odgovornost zajedno sa ksbinetom koji sam predstavio. Radiću naprno, odgovorno i pošteno, biće mnogo teških stvari ali sam siguran da će svi, i oni koji se sa nama ne slažu i koji nam ne misle dobro, znaju da ćemo preduzeti najbolje moguće mere za naš narod", rekao je Vučić na kraju rasprave o novoj vladi.

Vučić kaže da je uveren da će Srbija biti zemlja pobedničkog mendatliteta i u godinama koje dolaze biti zemlja koja će svuda širiti stabilnost i neće imati neprijatelje. On je poslanicima DS poručio da je SNS, za razliku od njih, vratila sve dugove i da ne duguje ni dinar nikome, da su sve što su imali prijavili, a dobili zahvaljujući urpavo njima.

"DS je pravila Zakon o finansiranju političkih stranaka kada je bila najveća, želeći da ima najviše para, a onda je neko drugi pobedio i sada mi imamo najviše para, koje domaćinski trošimo. To ćemo uskoro da promenimo, smanjićemo novac strankama, a biće više para narodu", poručio je Vučić.

On je najavio da je spreman da o mnogim idejama koje je danas čuo razgovara, između ostalog i o ideji NDS, koju je izneo lider LSV Nenad Čanak, da se reformiše politički sistem i rekao: "Kucate na apsolutno otovrena vrata".

Osvrćući se na primedbe da je "najmoćiniji čovek", a da se to ogleda u većem stprljenju koje je pokazao u odnosu na sve druge jer, kako je naglasio, jedini nije napustio salu od početka sednice.

Kaže da ne prihvata da postoji kult vođe, jer nije čuo da bi neko koga tako karakterišu tako lagodno trpeo šve što su posalnici izgovarali i da se trudio da odgovori na sve primedbe.

"Ovde sedim osam sati, nisam išao ni da jedem ni da pijem. Tačno je da sam do 5 i 20 pisao ekspoze i juče sam to radio i danima to radim sa svojim ministrima, trebalo nam je 10 do 12 dana da uradimo ekonomski program, a govorio san nešto što nisam napisao i preskočio nesto što je napisano", rekao je on.

On se na kraju zahvalio građanima na ogromnoj podršci koju su dali njemu i njegovoj Srpskoj naprednoj stranci. U Skupštini Srbije je 18.55 počelo glasanje o izboru Vlade Srbije javnom prozivkom.

Parlamentarci istrovremeno glasaju za premijera i članove nove vlade kao i njen program koji je danas u tročasovnom ekspozeu izneo mandatar Aleksandar Vučić.

Kako SNS i stranke koje su u koaliciji sa naprednjacima ušli u parlament imaju apsolutnu većinu i da u vladu ulaze i SPS i SVM, nova Vlada Srbije biće izglasana velikom većinom.

Nakon polaganja zakletve, novi premijer Srbije Aleksandar Vučić obratiće se građanima na skupu ispred platoa Skupštine Srbije koji je organizovala SNS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

187 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: