Koraću nagrada Konstantin Obradović

Predsedniku i poslaniku Socijaldemokratske unije Žarku Koraću uručena je nagrada za unapređenje kulture ljudskih prava "Konstantin Obradović".

Izvor: B92

Nedelja, 15.12.2013.

19:13

Default images

U obrazloženju odluke žirija navodi se da je Koraću nagrada dodeljena imajući za njegovo političko delovanja i zbog svega drugog što je uradio poslednjih nekoliko decenija.

"Korać spada u red malobrojnih srpskih intelektualaca koji nikada nisu radi ličnih interesa izdali univerzalne vrednosti na kojima se zasnivaju sva demokratska i pravedno uređena društva", navodi se u obrazloženju.

Takođe se podseća na Koraćevu akademsku karijeru, antiratnu aktivnost i na njegove napore da u javnosti popularizuje psihologiju i osniva psihološka savetovališta.

"Žiri smatra da su u ovim vremenima posebno dragocene one javne ličnosti koje svoje stavove zasnivaju na čvrstim moralnim načelima i na tvrdoglavom i upornom poštovanju osnovnih moralnih principa. U takve, po mišljenju žirija, spada i Žarko Korać jer je u svojoj akademskoj i političkoj karijeri pokazao doslednost u zastupanju demokratskih načela i tolerancije", navodi žiri.

Žiri za dodelu nagrade činili su Vesna Pešić, Gordana Matković i Vesna Petrović, a odluka je doneta jednoglasno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: