Ponedeljak, 02.12.2013.

23:21

"Fašistička nostalgija u Hrvatskoj"

Direktor Centra "Simon Vizental" Efraim Zurof izjavio je kako nema sumnje da postoji jaka struja fašističke nostalgije i podrške u Hrvatskoj.

Izvor: Beta, Politika

Default images

Zurof je ovo izjavio povodom učestalog skandiranja hrvatskih navijača na fudbalskim stadionima ustaškog pozdrava "Za dom spremni".

"Ovo je odgovornost i Evropske unije i ovakva dešavanja su prosto nezamisliva u jednoj državi EU. Problem je što je Brisel bio jako slab u reakcijama na ovakva dešavanja, ne samo u Hrvatskoj, nego i u drugim zemljama", rekao je Zurof za Politiku, koja je navela da je on u javnosti poznat kao "poslednji lovac na naciste".

Zurof je za anonimne pretnje smrću zaposlenima u Memorijalnom centru "Jasenovac" zbog navodne izdaje i antihrvatstva rekao da su to veoma zapanjujuće i uznemirujuće vesti.

"Veoma je važno da vrh Hrvatske osudi ova dešavanja i da se Brisel probudi i reaguje što pre. Kao posetilac izložbe u Jasenovcu mogu da kažem da nije dovoljno edukativna u prikazu stravičnih aspekata ustaškog režima i ljudi koji su upravljali Jasenovcem", rekao je Zurof.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: