JV: Uhapšen mlađi Ajković u Nišu

Niška policija uhapsila je Mirka Ajkovića, zvanog Ajkula (30) i još trojicu Prokupčana zbog sumnje da su iznuđivali novac, pišu "Južne vesti".

Izvor: Blic, Tanjug

Sreda, 30.10.2013.

09:02

Default images

Portparolka PU Niš Lidija Pavlović rekla je ranije da su na području Prokuplja uhapšene četiri osobe zbog sumnje da su izvršili krivično delo iznude.

Reč je o trojici Prokupčana i jednom Nišliji, napomenula je Pavlovievać.

Uhapšeni Mirko Ajković je brat Zorana Ajkovića, zvanog Ajkula. Policija je saopštila da su uhapšeni i Vasa I. (44) zvani Kastelo, Marko Z (35) zvani Krempi i Goran I (42) zvani Konan.

Sumnja se da su kuću od 100.000 evra, preteći vlasniku, kupili za svega 1.000 evra.

"Sumnja se da su osumnjičeni u periodu od januara 2010.godine do maja 2011.godine, na ime navodnog dugovanja od oštećenih u više navrata potraživali novac u iznosu od 10.000 evra, a osumnjičeni Mirko A. je prinudio oštećene da mu, na ime navedenog nepostojećeg duga, prenesu pravo svojine nad nekretninama u vrednosti od preko 11.000.000 dinara", piše u saopštenju MUP-a.

Kod osumnjičenog Marka Z. policija je pronašla pištolj sa dva okvira i 15 metaka za čije držanje nije imao odobrenje, kod osumnjičenog Gorana I. pronađena je razna municija, dok su kod Vase I. pronađeni palica i bokser.

Prema nepotvrđenim informacijama, policija traga za najmanje još jednom osobom.

"Blic" piše da kriminalnu grupu u Nišu organizuju Zoran, Mirko i Veselin Ajković. Policija sumnja da je Ajković, označen kao vođa niškog narko-klana, od trgovine narkoticima (heroina i kokaina iz Turske, preko Srbije, u Švajcarsku) kupio 20 lokala. Milionske sume uložio je i u privatizacije posrnulih giganata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: