"CG je lider, NATO kandidat broj 1"

Crna Gora je kandidat broj jedan za članstvo u NATO rekao je američki senator Ričard Lugar na sastanku sa Milom Đukanovićem, saopštila je vlada Crne Gore.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.10.2013.

09:41

Default images

Kako se navodi, senator Lugar je istakao i da "je njena liderska uloga u regionu Zapadnog Balkana prepoznata u svetu".

Kako je danas saopšteno iz crnogorske vlade, senator Lugar boravi u Crnoj Gori na poziv Biznis saveta SAD-Crna Gora i glavnog investitora novog projekta na Zavali, u Budvi.

On je ocenio da je Crna Gora već uradila dosta na unapređenju vladavine prava i promociji dobrosusedskih odnosa.

Premijer Đukanović se, kako se navodi, zahvalio senatoru Lugaru na zalaganju i podršci koju je pružao Crnoj Gori i ostalim državama Zapadnog Balkana.

"Crna Gora je, zahvaljujući između ostalog i vrednoj podršci, uspela da sačuva stabilnost i multietnički sklad, kao i da postane promoter evroatlantskih vrednosti na Balkanu i aktivan sudionik regionalne saradnje", istakao je on.

Đukanović je upoznao senator Lugara sa prioritetima rada crnogorske vlade koja je, kako je istakao, posvećena konceptu ekonomskog razvoja i dinamicnom ostvarivanju strateških spoljnopolitičkih ciljeva članstva u NATO i EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: