Ponedeljak, 23.09.2013.

21:10

Obama: Strašno nasilje u Najrobiju

Američki predsednik Barak Obama nazvao je napad u tržnom centru u Najrobiju "strašnim nasiljem" i rekao da će SAD pružiti Keniji svu potrebnu pomoć.

Izvor: Tanjug

Default images

"Mi smo uz vas (Keniju) protiv strašnog nasilja koje se dogodilo", rekao je Obama tokom sastanka s predsednikom Nigerije Džonatanom Gudlakom u Njujorku.

Obama je dodao da napad u Najrobiju pokazuje da međunarodna zajednica treba da se suprotstavi "besmislenom nasilju" koje, kako je rekao, čine grupe kao što je Al Šabab, organizacija somalskih islamista koja je preuzela odgovornost za napad.

Dvojica predsednika, koji su u Njujorku zbog zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, uputila su saučešće predsedniku Kenije Uhuri Kenijati.

"Osećam bol predsednika Kenijate. Teror, gde god da se desi, je teror nad svima nama", rekao je Gudlak.

Obama je juče pozvao kenijskog predsednika Uhura Kenijatu kako bi izrazio saučešće zbog terorističkog napada somalske grupe Al Šabab u tržnom centru "Vestgejt" u Najrobiju u kome je život izgubilo više od 60 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: