Antićev odlazak ne ugrožava Đilasa

Eventualni odlazak Aleksandra Antića sa mesta predsednika Skupštine grada Beograda u Vladu Srbije neće dovesti do prekompozicije vlasti u gradu, piše Politika.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.08.2013.

11:42

Default images

Ako lider SPS-a i premijer Srbije Ivica Dačić odluči da Antić bude ministar saobraćaja, kako se spekuliše, prekompozicije vlasti u Beogradu neće biti, kaže sagovornik "Politike" iz vrha SPS-a.

Ukoliko šef beogradskih socijalista zameni Milutina Mrkonjića imaćemo problem u Beogradu, ali to ne znači da će Đilas biti smenjen niti se o tome razgovara, kaže sagovornik tog lista.

Šef odbornika naprednjaka u beogradskom parlamentu Aleksandar Jovičić kaže da prvo treba sačekati odluku socijalista o rekonstrukciji i da se vidi da li će Antić otići iz gradske u republičku vladu.

"Ne bismo donosili brzoplete zaključke, da sačekamo odluku koalicionih partnera na repuličkom nivou pa ćemo posle toga razgovarati o eventualnoj smeni beogradske vlasti", kaže Jovičić.

Politika piše i da bi prelazak Antića u Vladu Srbije znatno oslabio uticaj socijalsita u radu lokalne vlasti jer nemaju adekvatnu zamenu jer samo odbornik u gradskom parlamentu može postati predsednik Skupštine grada. SPS ima 9 odbornika u Beogradu.

Pominje se i da na predsednika Skupštine grada Beograda mogao da dođe Zoran Alimpić iz DS-a koji sada menja Antića ali u tom slučaju bi moralo da se vidi šta će socijalisti od demokrata tražiti zauzvrat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: