Irak: 26 žrtava bombe u džamiji

Od bombe sakrivene u rashladnom uređaju jedne sunitske džamije u Iraku poginulo je najmanje 26 osoba, saopštila je lokalna policija.

Izvor: B92

Petak, 19.07.2013.

21:56

Default images

Do eksplozije, za koju zasad niko nije preuzeo odgovornost, je došlo u gradu Vidžaihija, u provinciji Dijala, oko 80 kilometara severoistočno od Bagdada, izveštava AP.

U samoubilačkim napadima, eksplozijama automobila bombi i drugim nasilnim aktima od početka ramazana prošle nedelje je poginulo preko 200 osoba.

Većina žrtava je ubijena dok su obavljali podnevnu molitvu u džamiji Abu Bakir al-Sidik, u kojoj je, kako se procenjuje, bilo 250 do 300 ljudi.

Prema rečima jednog od preživelih, policija je nakon eksplozije pronašla još jednu bombu u blizini pomenute džamije i deaktivirala je.

Tokom današnjeg dana registrovane su još četiri žrtve u Iraku, u blizini grada Mosula, 360 km severozapadno od Bagdada.

Dve žene su stradale kada je minobacačka granata eksplodirala ispred kuće u kojoj su se nalazile, dok su otac i sin poginuli kada je njihov automobil naleteo na bombu postavljenu na putu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: