SRS: EU idi kući, Šešelju vrati se

Aktivisti Srpske radikalne stranke postavili su na Varadinski most u Novom Sadu transparent na kojem piše "Evropska unijo idi kući, Šešelju vrati se kući".

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 10.07.2013.

21:07

Default images

Na velikom belom transparentu na engleskom jeziku piše "EU go home, Šeselj come home". Natpis je ispisan crvenim i plavim slovima.

Policija je intervenisala i transparent je bez incidenata uklonjen oko sat vremena pošto je postavljen. .

Predsednik Gradskog odbora SRS-a Novi Sad Đurađ Jakšić rekao je novinarima da je ta stranka ovom akcijom želela jasno da pokaže "svetskoj javnosti da se zalaže za to Srbija prestane da ide putem koji vodi u Evropsku uniju" i da se okrene Rusiji, Kini i Indiji i "drugim zemljama koje Srbije žele dobro."

Na novinarsko pitanje zbog čega je početak jednog muzičkog festivala iskorišćen za sprovođenje političke akcije Jakšić je rekao da su radikali u isto vreme jasno pokazali da su protiv toga da se festival Egzit održava na Petrovaradinskoj tvrđavi.

SRS se zalaže i da grad prestane sa finasiranjem Egzita jer smatra da postoji mnogo važnijih manifestacija koje treba da se finansiraju iz gradskog budžeta, rekao je Jakšić.

U Novom Sadu je danas počeo festival Egzit. U 19 sati otvorene su kapije "EXIT R:Evolucije 2013", a zvezde prve večeri festivala su legendarni Nael Rodžers i njegov sjajni bend "Chic".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: