SNS: Pobedili smo u Kosjeriću

Koalicija SNS, DSS i NS, prema obrađenim rezultatima sa svih 29 biračkih mesta u Kosjeriću osvojila je 48,39 odsto, saopšteno iz štaba SNS u tom gradu.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 26.05.2013.

22:48

Default images

Šef izbornog štaba te stranke u Kosjeriću Luka Petrović je Tanjugu rekao da je izlaznost na birališta prema obrađenim podacima te stranke bila 68,06 odsto odnosno da je na birališta izašlo 7.064 glasača i da je SNS sa DSS i NS osvojila 15 od 27 odborničkih mesta za skupštinu opštine Kosjerić.

On je precizirao i da je koalicija DS-LDP, prema tim podacima, osvojila pet mandata sa osvojenih 18,05 odsto glasova, SPS-PUPS-JS-URS tri mandata sa 11,83 odsto osvojenih glasova, SPO dva mandata sa 8,57 odsto glasova i SDPS Rasima Ljajića takođe dva mandata sa osvojenih 6,53 odsto glasova, dok su ostale liste bile ispod cenzusa.

"Želeo bih da se zahvalim građanima Kosjerića na iskazanom poverenju SNS i njenom lideru Aleksandru Vučiću", rekao je Petrović.

On je ukazao da će se SNS truditi da nastavi putem koji je započeo Vučić i da Kosjerić, koji je, kako je naglasio, dugo godina zapostavljan i sistematski uništavan, konačno krene pravim putem.

Na lokalnim izborima u Kosjeriću danas nisu zabeležene nepravilnosti, a odziv je bio veliki.

SPO zadovoljan sa 8 odsto

Potpredsednik Srpskog pokreta obnove Aleksandar Jugović izjavio je u nedelju uveče da je ta stranka na izborima osvojila više od osam odsto glasova i da su u SPO-u zadovoljni rezultatom.

"Ovo su nove, realne, političke okolnosti. Poverenje građana dobile su stranke koje su pokazale da imaju rešenja za nagomilane probleme, među kojima je i SPO", rekao je Jugović u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

LDP: Ostvarili smo odličan rezultat

Liberalno demokratska partija ostvarila je odličan izborni rezultat na lokalnim izborima u Kosjeriću, saopšteno je iz ove stranke.

Podrška skoro 20 odsto birača potvrdila je i ispravnost odluke da LDP u Kosjeriću nastupi u koaliciji sa Demokratskom strankom, dodaje se u saopštenju.

Ostvareni rezultat, neuporedivo bolji od svih prognoza koje su davane uoči izbora, naročito dobija na težini kada se imaju u vidu okolnosti u kojima je vođena kampanja i nezapamćeno šikaniranje kojem su bili izloženi naši aktivisti, kažu iz LDP-a.

Neviđeno prljava kampanja i terorisanje onih koji su u Kosjeriću odlučili da se politički suprotstave koaliciji SNS-NS-DSS nije zastrašila naše birače. Oni su prepoznali značaj vrednosti LDP-a i ukazali joj poverenje, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

185 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: