SRS: Dat zahtev za ocenu ustavnost

Članovi predsedničkog kolegijuma SRS predali su Ustavnom sudu Srbije zahtev za ocenu ustavnosti sporazuma Beograda i Prištine.

Izvor: B92

Utorak, 07.05.2013.

10:56

Default images

Prema rečima potpredsednika SRS Nemanje Šarovića, ova stranka traži ocenu ustavnosti odluke Vlade Srbije da prihvati sporazum, kao i odluke Narodne skupštine o prihvatanju Vladinog izveštaja o dijalogu sa Prištinom.

"Zakon odredjuje da Ustavni sud, ukoliko postoji opasnost od nastupanja neotklonjivih štetnih posledica, mora postupati po hitnom postupku", rekao je Šarović i dodao da će ukoliko do toga ne dođe USS pokazati da je "politički sud".

Kako kažu čelnici SRS, referendum o sporazumu Beograda i Prištine nije dobro rešenje, jer "Ustav Srbije nije 'Veliki brat' pa da zavisi od SMS poruka i od glasanja".

"Mi ćemo nastaviti na svaki mogući način da se borimo protiv Vlade Srbije i protiv svih onih koji saučestvuju u toj izdaji, i koji na bilo koji način podržavaju prihvatanje briselskog sporazuma", rekao je Šarović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: