Srbi sa KiM za kasniji referendum?

Srbi sa severa KiM će u ponedeljak odlučiti kako će odgovoriti državnom vrhu na oko referenduma, a "Novosti" pišu da će svakako tražiti više vremena za njega.

Izvor: B92

Nedelja, 28.04.2013.

22:29

Default images

Iz Vlade su ranije poručili da bi referendum, ukoliko se svi slože da će nakon njega Srbija sprovoditi jedinstvenu politiku, mogao da se raspiše za 15 dana.

Kako pišu "Novosti", politički predstavnici Srba sa KiM tražiće više vremena između odluke i samog čina odlučivanja građana, a insistiraće i da imaju i "presudnu reč u formulisanju pitanja".

List tvrdi da je njihova ideja da se izjašnjavanje - „za“ ili „protiv“ briselskog sporazuma organizuje na osnovu narodne inicijative i prikupljanja više od 100.000 potpisa.

Slaviša Ristić, predsednik opštine Zvečan, kaže za „Novosti“ da će jedinstveni stav Srba sa KiM prvo saopštiti premijeru i prvom potpredsedniku, pa tek onda javnosti. On navodi da ne može "sudbonosno pitanje" da se zbrza i odluči za 15-20 dana, kao i da neće pristati da vlast sama formuliše pitanje.

Milan Ivanović, predsednik Srpskog nacionalnog veća KiM, predlaže da se datum za referendum nađe „na sredini“ između želje vlasti da se održi za 15 dana i maksimalnog zakonskog roka od 90 dana, a navodi i da veruje da ima još prostora za razgovor i dogovor sa vladom u Beogradu, iako je za Srbe sa severa KiM sporazum neprihvatljiv, što su više puta poručili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: