Zbog mleka "zbrka" i oko protesta

Centralna asocijacija proizvođača mleka Vojvodine sutra ne organizuje nikakav protest ispred zgrade Vlade Vojvodine, kazala predsednica te asocijacije.

Izvor: B92, Beta

Subota, 23.02.2013.

21:51

Default images

Ranije danas medijima je stigao poziv da "Asocijacija proizvođača mleka Vojvodine" organizuje sutra u 11 sati protest ispred zgrade Vlade Vojvodine, jer pokrajinsku vlast smatraju odgovornom za aferu u vezi sa povećanim količinama opasnog aflatoksina u toj namirnici.

"Organizovaćemo protest, zbog veštačke krize koju je izazvala Vlada Vojvodine", navodi se u današnjem saopštenju Asocijacije proizvođača mleka Vojvodine.

Sanja Bugarski, predsednica Centralne asocijacije proizvođača mleka Vojvodine, kazala je da ne zna za postojanje "Asocijacije proizvođača mleka Vojvodine" i dodala da asocijaciju koju ona predvodi niko nije kontaktirao u vezi sa organizacijom protesta.

"Centralna asocijacija proizvođača mleka ne organizuje nikakav protest. To je notorna laž. Mi se politikom ne bavimo, nas interesuju proizvođači. A da li će političari da se pljuju, šutiraju pa posle piju kafu, to me ne zanima", poručila je Sanja Bugarski.

Na internet sajtu Agencije za privredne registre takođe ne postoji "Asocijacija proizvođača mleka Vojvodine", kao registrovano udruženje.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić objavio je u ponedeljak analize ispravnosti mleka koje je naručio njegov sekretarijat, a prema kojima je prisustvo aflatoksina u mleku u velikom broju uzoraka bilo veće od dozvoljenog.

Ministar poljoprivrede Srbije Goran Knežević ocenio je da je mleko ispravno i da kampanju o ispravnosti mleka vode lobi uvoznika, monopolisti u proizvodniji stočne hrane i politički lobi Demokratske stranke.

Proizvođači mleka pozvali su građane da slobodno piju mleko, jer nije otrovno, i optužili političare za neodgovorno ponašanje.

Ješić pozivao je danas Vladu Srbije da uredbom obaveže prerađivače mleka da nastave sa otkupom mleka od seljaka, jer, kako je rekao, Vlada ne sme da dozvoli da za ono za šta je ona kriva, posledice snose seljaci. Na ovo je reagovao SNS saopštenjem, rekavši da jezgrožen Ješićevom izjavom i time što se usudio da pozove Vladu da ispravi svojim merama ono što je sam uništio za samo nekoliko dana.

Inače, aktuelna tema dovela je do novog "rata saopštenjima" koji traje od jutra. SNS, naime, tvrdi da demokrate namerno šire paniku među građanima u vezi sa mlekom, dok DS odbacuje optužbe i podseća da problem sa mlekom postoji u celom regionu.

Za to vreme usijane su telefonske linije, koje su pri Ministarstvu poljoprivrede formirane kako bi građani dobili informacije o ispravnosti mleka i mlečnih proizvoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: