Nova runda dijaloga o Kosovu

U Briselu će danas biti održana nova runda tehničkog dijaloga Beograda i Prištine, na čijem dnevnom redu će biti pitanja struje i telekomunikacija.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 05.02.2013.

07:03

Default images

Šef beogradskog tima Dejan Pavićević, koga je Vlada Srbije juče imenovala za oficira za vezu u Prištini, rekao je Tanjugu da je tema nove runde razgovora "tehnički aranžman vezan za oficire za vezu Beograda i Prištine, a paralelno biće otvorene i sledeće teme u dijalogu - telekomunikacija i energetika".

"Struja i telekomunikacije su teme o kojima se govorilo otkad je dijalog počeo, a tek ćemo videti da li možemo da nađemo rešenje", rekao je on.

Sastanak ekspertskih grupa održava se uoči sastanka predsednika Srbije Tomislava Nikolića i kosovske predsednice Atifete Jahjage, zakazanog za sutra, u prisustvu visoke predstavnice EU Ketrin Ešton. Kako je ranije najavljeno, susret Nikolića i Jahjage biće održan u popodnevnim časovima.

Visoka predstavnica EU prvo će se sastati s Nikolićem, a potom i s Jahjagom, posle čega će uslediti njihov zajednički sastanak.

Eštonova je nedavno izjavila da do susreta dolazi u okviru "normalizacije odnosa dve strane".

Nakon susreta predsednika Srbije i Kosova, u Briselu će biti održana i nova runda dijaloga premijera Srbije i Kosova, Ivice Dačića i Hašima Tačija, koja je zakazana za 22. februar u kabinetu Ketrin Ešton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: